Reiki

Reiki is universele levensenergie en van oorsprong een Japanse geneeswijze, een manier van helen. Omdat alles om ons heen uit energie bestaat, is reiki een prachtige zachte en liefdevolle behandelwijze om te helen, zowel op lichamelijk als geestelijk niveau.
In deze vorm wordt de energie doorgegeven via de handen. De behandelaar maakt niet iemand beter maar fungeert puur als doorgeefkanaal. Het is de ontvanger van de reiki die, zij het onbewust, het werk verricht. De kracht van reiki ligt in de eenvoud.

Wat kan reiki voor jou doen?
Er is geen enkele situatie in het leven waarin je de reiki-energie niet kunt gebruiken. De helende energie van reiki werkt op alle niveaus, namelijk: emotioneel, fysiek en spiritueel. Een van de eerste dingen die reiki voor ons doet, is het weer op gang brengen van ons zelfgenezend vermogen. Reiki stroomt in jouw lichaam naar datgene wat als eerste aandacht nodig heeft. Het herstel van het zelfgenezend vermogen gaat altijd gepaard met een reinigingsproces op lichamelijk vlak. Afvalstoffen die zich in de loop van de jaren hebben vastgezet komen in dit reinigingsproces los en kan je lichaam vervolgens verwijderen. Veel water drinken is in deze periode dan ook van belang. Dat helpt je lichaam bij het afvoeren van de afvalstoffen.

Positieve effecten van reiki

Verlicht pijn
Verhelpt vermoeidheid
Verhoogt energie
Bevordert goede nachtrust
Vermindert spierspanning
Stimuleert emotionele bevrijding als verliesverwerking/rouw of een scheiding
Bevordert kalmte en welzijn
Ontspant lichaam en geest
Verlicht stress
Bevordert een vredige positieve instelling
Ontwikkelt intuïtie
Versterkt eigenwaarde